Previous Next

Sackville's

Mayfair, London

restaurant

INTERIOR/BRIEF
The brief for Sackville’s was to create a sophisticated yet accessible, destinational grill & burger restaurant in Sackville Street in London. The client wanted to include honest, natural symbols that relate to looking for truffles in nature, with the tailors’, masculine, gentlemanly history of the building.

KEY FEATURES
The restaurant consists of two floors, each with its own distinctive style. As the building has historically been a tailor’s shop and workspace, we used these two facets of the tailor identity to create the ground floor with a sleek, sophisticated style, resembling the tailors’ ‘showroom’, while the basement has a contrasting utilitarian feel, symbolic of the ‘workroom’ where tailors’ would do all their cuttings. On the ground floor we’ve stripped back the interior walls to expose the brick walls and rough render and combined these with contemporary features like the mid century inspired dining chairs. We’ve treated the basement like a ‘lost room’, one can imagine that the space has just been unlocked after being unused for a period of decades. While these spaces feel different, they have retaining a consistent design language though out the space to join these areas.

On entering the restaurant, visitors are greeted head on, by a meat hanging display fridge that overlooks the stairwell. Encased within the dispaly will hang meats on butcher hooks hooked to a telescopic rail. Staff will access the meats from side access door. This will allow the restaurant to age meat on site at the restaurant. The words ‘accept the mystery’ is written on the front of the case in white neon, which illuminates throughout the ground floor along the feature wall and bespoke mirrors.

A main feature upon entry on the ground floor, is the glass feature wall used to create a part isolated entrance way, which creates a sense of arrival once the visitor passed the unhung meat display and enters the dining space. While the wall resembles an item which has been a longstanding part of the building, the screen has been specially built for the restaurant and features a frame of antiqued brushed brass and a variety of mottled and textured glass.

On entering the main dining area on the ground floor, visitors meet a linear banquette offering versatile tables of 2 or 4 as required. The moss green leather and walnut frame of the banquette is represents the natural landscape where truffles are hunted. The bespoke wall mirrors with their antique brass ironwork add a feeling of manmade, industrial elegance to the space.
Patrons seeking a comfortable setting for larger groups will enjoy being seated at one to the circular banquettes, clothed in lavish teal velvet with a natural walnut frame.
Adding to the enigmatic elements, is the dark, secluded theatre kitchen, which harbors 4 dining seats and a dining counter.
The screen is the basement is less delicate, with blackened steel frame and toughened reeded glass and timber infills.
The basement banquette, covered in an aged leather, is more solid compared to the inticate ground floor banquettes. The walls are adorned with sheets of brown paper
The basement holds an initiate 4 seater, speakeasy style bar with reclaimed wood counter top and a front clad with reclaimed drawers similar to what you might see in a suit maker’s workshop. The back bar is made up of a hardwood, brass and glass cabinet with the wall is clad in antiqued mirror.

TYPE OF FOOD

The concept mixes the decadent black truffle with the best prime cuts of beef from around the world. Wagyu to Angus. These gourmet burgers are complimented with a strong drinks offer, that offers stunning signature cocktails, Exquisite malt whiskies, champagne and fine wines from around the globe. All meat will be cut on site, burgers made of site, buns, truffle butter.

HERITAGE OF THE BUILDING
Former Tailor’s, Sackville street was an extension of Saville Row in the 60’s.
At 8a Sackville st, Carr Woor and Sons we’re located on the GRD Flr with Hicks & Sons to the basement.