Previous Next

Canto Corvino

London

restaurant

Canto Corvino is the sister restaurant to our clients existing two restaurants, called Manicomio, in the City and Chelsea.

The main restaurant dining area features a commanding show kitchen with cut stone tiles to create a bold triangular pattern to the front, allowing diners to view the chefs at work in the kitchen. The seating options in the dining area include stained oak top tables with brushed brass trims and base and a banquette with a unique and elegant cross-stitch pattern to the rear of the space.

The Bar is rich with the fabric factory theme with its machine like blackened steel over bar that houses both wine bottles and glasses. The bar frontage is a reclaimed distressed timber with false draw frontages, this is a salute to the vast oak cabinets in factories old where threads, needles and other trinkets would have been kept. The Flooring in the bar area is an arrangement of cross-sawn dark oak boarding juxtaposed against a square mosaic tile pattern surrounding the bar.

The staircase down to the to PDR is a striking feature marrying the ground floor and the basement. The screen incorporates a blackened steel frame with decorative mottled glass which sits between panels of toughened glass in a glittering pattern.

The PDR has a wine cellar that runs the length of the wall with large heavy looking L-angle steel doors running on a ceiling track with a barn door like runner.